+385 (0)1 58 11 196 info@event-horizon.hr

Kopije podataka

Back up strategija

Event Horizon održava visok standard tehnologije spremanja kopiji podataka ili tzv. „back up“. Najmodernija tehnologija ispunjava visoku razinu dostupnosti podataka što omogućava tzv. “high availability” princip isporuke sofvera, ako klijent tako želi.
Replikacija podataka u EventHorizonu odvija se u tzv. zrcaljenju podataka, poznato nazvanim „data mirroring“. Ono predstavlja kopiranje podataka sa svih lokacija na serverski prostor u stvarnom vremenu kada podatak nastaje. Budući da je podatak pohranjen u istom trenutku kada je i nastao, kopija odnosno back up, uvijek odgovara istoj verziji koja je na uređaju na kojem se podaci generiraju.
Zrcaljenje podataka je vrlo korisno za brz oporavak ključnih podataka ako zbog bilo kojeg razloga dolazi do prekida sustava.

Pratite nas na društvenim mrežama

Zrcaljenje podataka sadrži obično minimalno dvije kopije zadnje nastalih podataka. One se obično nalaze na dva fizički odvojena servera, kako bi se dodatno povećala sigurnost.

Osnovne prednosti zrcaljenja ili „data mirroring”-a

Povećanje dostupnosti ili pristupa bazi podataka.

Označava brz oporavak nakon rušenja sustava, koji radi na principu automatskog oporavka koji u istom trenutku vraćaju zadnju kopiju nastalu na uređaju.

Povećanje zaštite od gubitka podataka.

Postiže se visoka redundancija odnosno struktura podataka koji na više razina kopija mogu biti dostupni za oporavak.

l

Povećava se dostupnost produkcijskih podataka

Odnosi se na zadnje nastale podatke koji su dostupni prilikom nadogradnje sustava.

info@event-horizon.hr

+385 (0)1 58 111 96

Savska 41, Zagreb