+385 (0)1 58 11 196 info@event-horizon.hr

Pametne kuće | Internet of things

aplikacije i uređaji za pametne kuće

Ako želite uređaje u svojoj kući povezati u aplikacijskom rješenju, NFC tehnologija i ostali alati koji su povezani na internet a nazivamo ih „Internet of things“, predstavljaju osnovne implementacijske parametre. Internet stvari čini raspon modernih tehnoloških uređaja koji su spojeni na internet, te spojeni međusobno, i takvi nam služe kao alat u svakodnevnom životu.

To su uređaji koje koristite svakodnevno, primjerice pametni telefoni, pametni satovi, kartice, razni mjerni uređaji, senzori, uređaji koji su dio kućanstva od bijele tehnike, do raznih “gadgeta”, slušalica i slično. Oni međusobno komuniciraju putem različitih komunikacijskih kanala (bluetooth, wifi, NFC, RFID) te se kroz razne aplikacije proširuje njihova namjena. Senzori za lokaciju, kretanje, vrijeme (tlak, temperaturu, vlagu), te razni utjecaji iz okoline, mogu kroz Internet stvari biti vama dostupni u svakom trenutku.

Zašto je dobro imati “pametnu kuću”?

Neke od osnovnih prednosti korištenja pametnih uređaja u našem domu jesu prije svega povećanje komfora stanovanja. Zatim energetske uštede i smanjivanje troškova stanovanja, te povećanje sigurnosnih parametara u kući.

P R I M J E N A

 

Uređaji su potpuno bežični i rade bez baterija što omogućava veliku uštedu energije

 

Rasvjeta

Klimatizacija

Uređaji

Senzori za vlagu

Senzor za dim

Tende

Bijela tehnika

Komunikacija

NFC čipovi unutar domova  mogu biti postavljeni na razne lokacije i programirani tako da olakšavaju mnoge kućne postavke. Prislonom mobilnog uređaja na čip, otvara se mobilna aplikacija koja daje mogućnost moderiranja primjerice temperature, postavljanje naknadnog uključivanja nekog uređaja, dnevnu dinamiku pomicanja roleta kad vas nema kod kuće, kontrolu rasvjete i ostalo. Omogućava otvaranje i zatvaranje tendi, garažnih vrata i ostalo. Sve postavke moguće je mijenjati i putem mobilne aplikacije bilo gdje se nalazili.

info@event-horizon.hr

+385 (0)1 58 111 96

Savska 41, Zagreb