+385 (0)1 58 11 196 info@event-horizon.hr

Digitalna pilana | Wood industry BI

Softver za praćenje proizvodnje

NOVA TEHNOLOGIJA KOJA TRANSFORMIRA VAŠU PILANU U PAMETNU TVORNICU.
INDUSTRY 4.O. – KONCEPT SPAJANJA DIGITALNIH TEHNOLOGIJA U PROIZVODNE POGONE.

Održite razvoj vaše pilane i spojite nove tehnologije u postojeći pogon kako bi unaprijedili procese i optimizirali proizvodnju.

Tehnologija Wood ind. BI predstavlja softversku platformu koja se implementira u proizvodi pogon, te koja omogućava kroz jednostavno sučelje bilježenje i kontrolu svih radnji.  Kontrolom proizvodnje nadziremo sve procese koji se događaju na više lokacija.

Radnici jednostavnim akcijama putem tableta na svojim radnim mjestima, evidentiraju stanje proizvodnje. Sustav nas upozorava u stvarnom vremenu kada se približavaju rokovi isporuke ili koja količina paketa robe  je nastala iz pojedine sirovine/trupaca.

Automatsko generiranje dokumenata u “oblaku”, dostupnih sa bilo koje lokacije. Uključite se i pratite uživo vašu proizvodnju koja se odvija na više lokacija. Navigacijsko sučelje na tabletu prilagođeno je za br rad s jednostavnim i velikim tipkama, radnici bilježe pakete i evidentiraju stanje robe u trenutku kada je ona nastala. Nakon isporučenog paketa dasaka, vrši se automatska konverzija u kubike i potrošenu sirovinu. Sustav omogućava bilježenje nusproizvoda kao produkta koji se dalje prodaje.

Standardi

FSC Certifikat
Sljedivost dokumentacije.
Održivi razvoj u gospodarenju
šumama.

Digitalna pilana | Smart Factory by Event Horizon

Kroz jednostavno navigacijsko sučelje, prikazuje se cijeli proizvodni pogon u realnom vremenu.

Stanje sirovina i zaliha, priprema paketa i konverzija zaliha prema kubicima, brojevima paleta i dasaka.

Monitoring i kontrola procesa proizvodnje na najvišem nivou.

Primjer integracije

Osnovni dijelovi sustava

Web aplikacija

Pristup poslovanju sa bilo koje lokacije. Prilagodljiva za sve uređaje (laptop, tablet, mobitel). Bez dodatnih instalacija programa, pristup kroz internet pretraživač i unos korisničkog imena i lozinke. Mogućnost dvostruke autorizacije kod svake prijave.

Pohrana u cloudu

Visoka razina dostupnosti podataka, stalna sinkronizacija sa svim uređajima i replikacija podataka. Visoka razina zaštite korisničkog pristupa. Stalni monitoring sustava. Zašto poslovati u cloudu, više pročitajte ovdje.

Mobilna aplikacija

Instalirana na pametnom telefonu. U sinkronizaciji sa web aplikacijom. Podaci o poslovanju dostupni u svakom trenutku. Mogućnost obavijesti i alarmiranja kroz aplikaciju. Funkcija NFC tehnologije bežičnog povezivanja.

NFC tehnologija

Najsuvremeniji sustav bežičnog prikupljanja podataka u svim poslovnim procesima. NFC tehnologija ubrzava skladišnu inventuru, olakšava pristup dokumentima, evidencija sljedivosti. Više o NFC-u pročitajte ovdje.

Radni nalog

Rokovi

m

Zalihe

Strojevi

Radnici

Sljedivost

FSC Certifikat

Trupci

Kontrola proizvodnje

Zadavanjem kontrolnih točaka te kritičnih granica, pratimo kroz proizvodnju trenutno stanje te sinkroniziramo podatke putem mobilne aplikacije u sustav. Monitorig na najvišoj razini.

Saznajte više

Moduli uključeni u softver za praćenje poslovanja

NFC tehnologija bežičnog prikupljanja podataka | Mobilna aplikacija
Korisnički managment
Mogućnost dodavanja korisničkih uloga i pristupa sustavu. Prijava ulaza i izlaza korisnika u sustav te povijest korištenja sustava.
Skladišno poslovanje s NFC podrškom

Zalihe i skladišno poslovanje, ulaz i izlaz artikala, primke i narudžbenice, međuskladišna dokumentacija. Vođenje skladišta uz implementaciju NFC tehnologije i mobilne aplikacije.

Radni nalog - obrada

Razrada proizvodnje prema radnom nalogu i fazama proizvodnje. Pratimo kroz proizvodnju trenutno stanje te sinkroniziramo podatke putem mobilne aplikacije u sustav. Monitorig na najvišoj razini.

 • radni nalog – serije,šarže, šifre trupaca
 • radne jedinice – strojevi zauzetost kapaciteta pogona
 • ulazni materijali – označavanje utroška i otpada
 • evidencija nusproizvoda kao novog produkta
 • ulaz zaliha robe označenig paketa – prema pločicama i brojevima
 • praćenje tijeka obrade radnog naloga, rokovi
FSC Certifikat | Sljedivost u proizvodnji

Sustav omogućava potpunu sljedivost u proizvodnji te ispunjavanje uvjeta prema FSC certifikatu.

  Izvještaji i statistika

  Sustav generira različite vrste izvještaja prema filteru ili parametrima koje zadajemo. Mogućnost postavljanja sustava kontrolinga kojim možemo pratiti:

  • trenutnu fazu u kojoj se pojedini projektni zadatak/radni nalog nalazi
  • stupanj dovršenosti, preostalo vrijeme, usporedba sa zadanim rokovima
  • efikasnost pojedinih smjena, radnika
  • statistika trajanja pojedinog radnog procesa
  • dinamika plaćanja po klijentima
  • analizu utrošenosti sirovina/trupaca te izlazna roba u kubicima i komadima

  Kvalitetno postavljeni izvještajni parametri omogućavaju dobivanje korisnih podataka koji se kasnije upotrebljavaju prilikom planiranja proizvodnje i optimizacije radnih procesa. Uštede u vremenu i koracima te kontrola zaposlenika. Za sve izvještaje moguće je postaviti automatsko slanje putem email-a, prema periodičkoj dinamici (dnevni – tjedni – mjesečni), ili procesnoj (završetak pojedine radnje).

  Upozorenja i notifikacije

  Upozorenja se generiraju prema Korisničkom managmentu, što znači da pojedine notifikacije mogu dobivati samo radnici, a pojedine samo voditelji.  Notifikacijski alat pomaže u smanjivanju rizičnih situacija kao što su : nedovoljne minimalne količine za vođenje poslovanja, evidencija pomoćnog materijala potrebnog za poslovanje.

  Alarmiranje se može postaviti za:

  • minimalne zadane količine pojedinog materijala ili sirovine na zalihi
  • upozorenje o dosegu kritične točke u kontrolingu
  • notifikacija ako se pojedini parametar u kritičnim granicama aktivira, te se daljnji tijek proizvodnje nastavlja, a nisu izvršene korektivne mjere
  • odustupanja u pravilnim prijavama i odjavama radnika
  • upozorenja u probijanju pojedinih rokova koji su zadani (isporuka, proizvodnja i sl.)

  Notifikacije mogu dolaziti u obliku poruke u mobilnoj aplikaciji, poruke upozorenja u web aplikaciji, automatskog slanja poruke na zadanu email adresu.

  Obračun i inventura

  Dnevni obračun trenutnog stanja zaliha te  izvještajni dokumenti. Mogućnost automatiziranog slanja na email. Mogućnost brze inventure putem NFC-a i mobilne aplikacije.

  Kontaktirajte nas

  Zaštita osobnih podataka

  13 + 5 =

  info@event-horizon.hr

  +385 (0)1 58 111 96

  Savska 41, Zagreb