+385 (0)1 58 11 196 info@event-horizon.hr

Zaštita osobnih podataka

Opća uredba o zaštiti osobnih podataka (GDPR)

Event Horizon d.o.o. posluje u skladu sa Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka. GDPR donosi okvir za postavljanje visokog standarda zaštite osobnih podataka svih građana EU. Klijenti i partneri s kojima Event Horizon komunicira ili sklapa suradnju, podliježu svim potrebnim normama i poslovnim praksama koje osiguravaju zaštitu osobnih podataka. Osobni podatak je svaki podatak koji se odnosi na pojedinca čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi.

Privole

Osobni odaci se prikupljaju na transparentan i zakonit način. Svi podaci koji se prikupljaju trebaju biti pod privolom, odnosno svaki subjekt treba eksplicitno odobriti da se njegovi podaci mogu pohraniti i koristiti u jasno zadanu svrhu. Također mora biti jasno definirano zbog kojeg razloga se podaci prikupljaju i kako će se obrađivati.

Kolačići

Naša stranica prikuplja tzv. “kolačiće” koji vam omogućavaju bolje korisničko iskustvo. U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost naših webstranica. Daljnjim korištenjem naše web stranice, suglasni ste s korištenjem kolačića.

Tehnička zaštita

Kanali komunikacije kojima Event Horizon raspolaže, podržani su sa sigurnosnim certifikatima i protokolima koji štite protok podataka.

Izvještaji i zahtjevi

Event Horizon na zahtjev korisnika omogućava izvještaje koji potvrđuju da je korištenja osobnih podataka u sukladnosti s Uredbom.

  • Izvještaj o prikupljenim podacima i načinu prikupljanja podataka
  • Izvještaj o traženom brisanju podataka
  • Zahtjev za brisanjem i zaboravom podataka

Čuvanje podataka i brisanje podataka

Čuvanje podataka. Podatke obrađujemo i čuvamo samo onoliko dugo koliko je potrebno za ispunjenje svrhe za koju su podaci prikupljeni. Pravo na brisanje. Klijent može tražiti brisanje podataka, te se na njegov zahtjev brisanje izvršava, osim u slučajevima kada su podaci nužni za ispunjavanje svrhe zbog koje su se podaci prikupili. Nakon brisanja, klijent dobiva potvrdu o izvršenom brisanju osobnih podataka.

Prava ispitanika

Klijenti i partneri čije podatke Event Horizon obrađuje, imaju pravo znati u koju svrhu se njihovi podaci obrađuju te o razdoblju u kojem će se podaci obrađivati. Ispitanici imaju pravo tražiti brisanje podataka i zaborav. Imaju pravu tražiti brisanje dijela podataka.

Prikupljanje osobnih podatka

Prikupljanje i obrada osobnih podataka svih klijenata kojima Event Horizon isporučuje softverska rješenja, nisu u nadležnosti Event Horizona i njima Event Horizon ne pristupa niti ima pristup. Prema važećim pravilima o zaštiti podataka Event Horizon nije izvršitelj obrade podataka. Prikupljanje i obrada podataka su u tom smislu u potpunoj kontroli i nadležnosti klijenta kojem je Event Horizon isporučio softversko rješenje.

Prosljeđivanje osobnih podataka

Postoji zakonska osnova po kojoj je Event Horizon obvezan prosljediti osobne podatke. Ona se provodi temeljem pisanog zahtjeva utemeljenog na važećim propisima, prema nadležnim državnim tijelima.

Upiti o osobnim podacima

Klijenti mogu ostvariti svoja prava iz Opće uredbe o zaštiti osobnih podatka slanjem upita sa zahtjevom na email adresu zop@event-horizon.hr

info@event-horizon.hr

+385 (0)1 58 111 96

Savska 41, Zagreb